Allmänt

Massa meningslösa siffror?

Efter 0 kommentarer på min presentation av siffrorna i rankingrapporten inser jag att det finns ingen som tror att dessa siffror innehåller användbar information… Fast jag råkar tro det. Ingen idé att jobba vidare med det uppslaget helt klart, får helt enkelt tänka om. Det är svårt när man blitt 65+, men jag gör ett försök Ler

Vi utgår inte från siffrorna helt enkelt, vi utgår från verkligheten i stället. Sen provar vi och ser om siffrorna går att använda i praktiken. Så vi antar att X funderar efter en kväll med mindre lyckat resultat vad göra? Hur kan då alla siffror hjälpa X i hens funderingar? Här är en lista med tankar jag själv haft i dessa dystra stunder, kanske inte alltid som andra tänker..

Hur blir jag bättre?
Varför har vi blitt sämre?
När passa i konkurrensbudgivning? När pressa?
När bjuda utgång?
När välja 3nt när 4hf?
När nt i delkontrakt?
När bjuda slam?
Utspel mot DK färg/nt?
Utspel mot 3NT
Utspel mot 4HF
Utspel mot 5LF
Utspel mot slam
Vilka motståndare har vi svårt med? Varför?
När dubbla DK?
När dubbla utgångar?
Hur har min spelföring utvecklats?
Har jag blivit bättre på utspel?
Hur funkar vårt motspel?

Man kanske skulle utgå från en sådan frågeställning och sedan belysa om och på vilket sätt siffror kan ge, inte det perfekta svaret men en vink om vad man bör göra.. Så om du råkar läsa detta får du gärna ange någon av ovanstående eller någon annan frågeställning du funderat på, så ska jag försöka se om man kan hitta svaret bland alla siffror…
/Rickard

0 thoughts on “Massa meningslösa siffror?

 1. Hej Rickard.

  Är inte spelar i er klubb men brukar surfa in per er sida någon gång per vecka för att läsa. Främst när ni har diskussioner kring olika situationer som uppstått i budgivning eller spel. Då det är så få klubbar i Sverige som har någon form av levande nätsida är er sida ett tillskott och denna sidan än mer, iaf för någon som gillar att läsa.

  Nu spelade jag inte SM-kval själv i helgen men några av mina partners gjorde. Vid 2 tillfällen under en tävling om 50 brickor uppstod situationen då många par hamnat i sang när man har 8 trumf. Vore intressant om du kan se med hjälp av ditt analysverktyg när/varför det kan vara av värde att spela sang istället. De hade iaf spelat 3 sang när 4hf är hemma med övertrick. Vilket alltså gav dåliga brickor.

  Hursomhelst tack för en trevlig sida med mycket trevlig läsning.

  Mvh
  Ville Norén
  Borås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *