Uncategorized

Brickinmatning

Under vårterminen har vi kommit igång med at mata in kortfördelningen på spelade brickor. Under de fyra veckor vi provat har detta fungerat mycket över förväntan tack var skaran av frivilliga. På sikt tror jag skaran frivilliga måste utökas, så kul är det ju inte att knacka in kortsitsar, även om det går snabbare än man tror.
Fördelar man uppgiften med ett “rättvist” schema kan det kanske fungera. Vad tror ni?

Ett alternativ jag funderat på är datorskapade brickor. Någon “betrodd” tar fram 20 lappar med 40 givar som skapas och skrivs ut. A4-sidorna viks på mitten och läggs ut på borden så att inte kortfördelningen syns. I första ronden hjälps exvis N och V att lava en bricka medan Ö och S hjälps åt mer den andra, tar ca 3 minuter. Lapparna viks i hop och läggs in i brickfacket. Rond 1 är slut och man byter bord. Sedan berättar man för Ruter att man hoppat över rond 1, som jag förstått är detta möjligt. Dvs man spelar rond 2-14. När sista ronden är slut  kontrollerar N att brickan är rätt, om något skulle blivit fellavat så skrivs avvikelsen in på lappen. Jag vet det finns en skepsis mot datorgivar, jag har dock tagit fram ett program som är rättvist och som klarar denna uppgift i Excel. Vi kan ju prova denna metod varannan vecka och se vad våra medlemmar tycker….

0 thoughts on “Brickinmatning

 1. Inkomna förslag hittils:
  Magnus – kunna starta inmatning innan ävlingen finns på BridgeFacts.Fixat 2010-08-31
  Lars E – Slippa mata in syd hand, om man vill. Fixat 2010-04-15

 2. Bättre hopp med tabbtangenten, dvs när man matar in Öst och Väst ska man bara trycka på tabbknappen en gång. Ordningen som läggs på tabbknappen blir N Sp, Hj, Ru, Kl , V Sp…., V Kl, Ö Sp….S kl. Innebär att man inte behöver fibbla med musen utan kan köra tabb hela tiden. Fixat 2010-04-15

  Att man får ett meddelande man kan lita på att inmatningen sitter så man inte behöver kolla i resultatredovsiningen. Fixat 2010-04-15

  Bättre felmeddelanden…

 3. För den enskilde att kunna lägga in kommentarer och budgivning för senare analyser…
  DVS När man tittar på en bricka i BridgeFacts ska man kunna lägga in budgivning, en lång kommentar (255 tecken?) och en kategori för sökning senare….

 4. Skulle förenkla lite om man efter att man bekräftat vilken bricka som ska matas in, hamnar direkt på rutan för nords spader.

  1. Hade en liknande tanke själv igår när jag matade in och markören inte var där jag förväntade mig utan jag fick göra om det…..
   Ska se om jag kan hitta en teknisk lösning på detta, inget jag vet svaret på direkt dock, då hade det varit löst!
   Tack för att du gav feedback som förstärkte min känsla.
   Rickard

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *