Vad är då BFXL?

Visionen är att täta alla läckor man har där man tappar MP till motståndarna.
Hur kan man då göra det?
Det enkla svaret är att är att lära av misstagen och undvika göra om dem. Och att titta på de som kan mer och försöka göra som de….
Men systemet är inte riktigt där ännu… Vi behöver din hjälp för att nå dit.

Version 1.0 av systemet finns på plats för att du ska kunna ge dina synpunkter, så vi tillsammans kan skapa detta hjälpmedel i våra gemensamma ambitioner.

Hitta min tävling???

Avgörande är finns det en PBN-fil från Ruter och i så fall var? Denna frågeställning är första fokus:image
BFXL känner till “Mina tävlingar” i Spader och resultatsidorna för Bjärred, Lomma och Lund. Så om inte filen finns på Spader kan du kanske hitta den bland klubbens egna webbsidor. Klickar vi på ikonen ovanför rubriken “Source”:

image

En popup dyker upp där du kör en förenklad variant av “Internet Explorern”. Klickar du ex.vis på 16-jan laddas resultatet från denna tävling om PBN-filen ligger där den ska. Det fungerar på samma sätt på Lommas och Lunds hemsidor.
Väljer du “Spader” som källa (source) kan du klicka på tävlingen där och PBN-filen hämtas och datat från den visas i Excel-arket i de två flikarna “Result och “Boards”. Ett annat alternativ är att ange Klubb och datum och sedan bara klicka på knappen “Load”, som blir grön när angiven tävling är inläst.
image
I cellen B1 anger man sitt eget Midnr, på samma sätt som när man gick in i gamla BridgeFacts. Resultatet för den angivna kvällen redovisas där den egna raden blir vald. Vi kom 11:a med 326 MP (52,2%) och hade parnr 1. Väljer vi att titta på fliken “Boards” redovisas de brickor vi spelade denna kväll.

Presentation av resultat

image

Underst redovisas brickorna i rondordning och man väljer en genom att klicka på denna rad (Bricka 2 i rond 1 i bilden ovan) Till höger visas de övriga resultaten på den valda brickan. Tabellerna i mitten redovisar budgivningen, vilken tyvärr inte registreras för närvarande även om man kan sätta upp BM-2 dosorna så detta kan ske. Kortsitsen redovisas på ett liknande sätt som i DD-Solver.
Privatprotokollet innehåller de vanliga uppgifterna  (Rond, Bricka, vilka väderstreck ”vi” satt i,vem vi mötte, kontraktet som spelades, spelförare och resultat i trick, MP och % samt vilken roll “vi” hade D=spelförare, O=motspel.image
För den valda raden gäller alltså bricka 2 i rond 1 mot Ahlbergs. Vi (N –dvs jag själv) spelade hem en ÖT och det fick vi 38% på. Var det oskicklig spelföring eller bra motspel?image

I bilden redovisas förnamnet, antal okorrigerade hp. Kontrakt och Res efter namnet på spf och registrerat utspelskort för utspelaren. På utspelarens kort står angivet antalet dd-stick som den egna sidan kan ta med det givna kortet. Sp9 i exemplet här var ju ok, dåliga är alla klöverhackorna…”NS 6N” som står uppe till vänster är opt. kontrakt enlig DD.
imageUppe till höger visas övriga resultat på brickan (Scoretable). Vill man titta på andras kontrakt klickar man på aktuell rad och så redovisas resultaten för detta kontrakt och värdet på respektive utspelskort. I tabellen redovisas Rond, NS, ÖV, Kontrakt, Spelförare,  Resultat, samt utfall i % i båda riktningar.

imageI mitten finns tre rutor. I den övre redovisas budgivningen, om den inte finns registrerad kommer du i nästa version (som har databas) kunna registrerar budgivningen, om du kommer ihåg den.. I mitten finns möjlighet att skriva i en kommentar som du kan använda för att kategorisera given eller vad du nu vill skriva in (255 tecken). Längst ned redovisas DD-spelen dvs vad som är möjligt att spela hem med bästa spel och motspel. Om inte detta är uträknat i Ruter så utförs beräkningen i samband med att brickan visas, vilket ger någon sekunds fördröjning beroende på hur kraftfull din dator är.

Som sagt gärna ris och ros, förstår det är svårt att ha en uppfattning innan ni provat..
/Rickard

Lämna ett svar