Om

imageEn mycket personlig vision? Yrkesskada ? Kan det som matas in i Bridgemate-dosorna användas till annat än att räkna ut kvällens resultat? Förbundet har i Spader skapat en  fantastisk bas för att analysera och förstå kvällens presentation och varför det gick som det gick..

Visionen bakom BridgeFacts går lite längre. Mitt liv som hängiven bridgespelare är ju inte bara utfallet i en enskild tävling. Det är ju hur jag utvecklas på sikt som kanske är det mest intressanta. Om din idé om ditt spel stämmer med detta synsätt – ja då tycker du och jag ganska lika.

imageI hela mitt yrkesverksamma liv har jag sysslat med att sammanställa siffror för att beslutsfattare i olika situationer ska fatta fler faktabaserade beslut och färre med hjälp av intuition, magkänsla …Med den erfarenheten är jag övertygad, att den information som matas in i dosorna kan användas för att på ett mer rationellt sätt utvecklas som spelare.

Det krävs lite sammanställningar och beräkningar för att omvandla dessa grundfakta till användbar information när man söker efter vägar att utveckla sin förståelse av det fascinerande sällskapspelet – par-tävling i bridge.

imageAllt av intresse fins ju inte fångat… Vissa grundfakta finns: kontraktet, utspelet, antalet tagna stick, vilket utfall det gav OCH hur kortsitsen var – för varje bricka du spelat. Samlat i en databas med ett begripligt gränssnitt kan detta användas. Det är min övertygelse.
Det finns ju fler som tror datorer och DD-analys kan användas till detta Ler

Rickard Olsson
rickard@ricol.se

PS. Du kan titta på lite sammanställningar (2016-.. ) från några klubbar i sydvästra Skåne (Bjärred, Lomma)

Lite av siffrorna förklaras i denna artikel./DS

Lämna ett svar