Rankingrapport 2020 – 1

Konklusion.

Med rankingrapporten kan du se hur du utvecklas i förhållande till de som besöker samma tävlingar som du i Lomma eller Bjärred. Du kan se hur ni utvecklats under de senaste månaderna och allt visas i rullande 12 månader, vilket underlättar din analys. 

Ny version.

En del mindre justeringar har gjorts men kanske mest att en del ”krångliga” funktioner är borttagna. Man kan komma åt den antingen med denna länk, alternativt att gå vi Bjärreds hemsida under rubriken ”Ranking” under fliken ”Resultat BIT”:


Rapporten är körbar på tre olika sätt, förhoppningen är att du åtminstone kan komma åt den på något av dessa olika sätt. Den är utformad i Excel och har du en nyare version av Excel installerad på din dator är detta sätt det bästa. Har du inte detta kan du titta på den i din webb-browser via en allmänt tillgänglig funktion kallad ”Excel Online”. Har du en platta eller en någorlunda moderna mobiltelefon (Android eller IPhone) kan du ladda ned en gratis-app Excel som du kan använda. (Finns på AppStore eller Play butiken). Nedan visas hur det ser ut om du kör Excel Online:


Du klickar på den klubb du spelar på ”Bj” eller ”Lo” och anger vilken veckodag du spelar. Senaste rankingen är uträknad per februari 2020, vilket innebär att alla som spelat minst 10 tävlingar senaste tolv månaderna (här feb2019 – jan2020) kommer med. Vill du titta på en äldre ranking kan du välja det med boxarna i ”Mån”-rutan, och då visas var ni rankade de senaste 12-24 månaderna också uträknade bakåt rullande 12 månader.
Listan är sorterade på medelvärdet på era tävlingsresultat scratch (”Totalt”) de tävlingar ni deltagit. Kolumnen ”Vinn” anger hur många gånger ni vunnit scratch och ”P3” anger hur många topp 3 placeringar ni haft. ”Ant” är antalet tävlingar ni deltagit i, och för att komma med krävs som sagt minst 10 tävlingar (5 för sommar-tävlingarna i Lomma). Kolumnen ”Spf” anger ert medel under perioden för de brickor ni varit spelförare och ”Motsp” motsvarande för de brickor ni spelat motspel. ”1822” anger ert medel för de jämna viktiga brickorna i par-tävling då hp-fördelningen mellan NS och ÖV varit jämn 18-22 hp.

Längst ned på sidan finns tre flikar du kan välja mellan:

”Ranking” – den ovan beskriva fliken, ”Rank per månad” om du vill se hur er ranking varit tidigare månader och ”Form kurva” där du kan se utvecklingen de senaste månaderna för önskat par.

Värdena som skrivs ut finns förklarade, längst ut till höger redovisas medelvärden. Man kan också se när ett visst par började dyka upp, dvs hade uppnått de postulerade 10 tävlingstillfällena vilket för Tord och Per-Ingemar inträffade i nov 2019. Par som är på väg att försvinna kan också ses i denna lista, samt par som varit med men försvunnit..

Du väljer ”Klubb” och ”Dag” och väljer sedan vilket pars formkurva du vill titta på till vänster. Som exempel har jag valt några kompisars positiva utveckling under senaste året. Torsdag-spel snart?  🙂
Den prickade linje är ”trenden” dvs var du är på väg, uppåt eller nedåt totalt sett. De övriga visar hur ni lyckats i de tre ”grenarna”: Spelföring, Motspel och 18-22 brickor.
Trevlig läsning
Rickard

 

Lämna ett svar