Visionen..

imageEfter lång tids vila – drygt halvtannat år….

Vad var den, vad är den  – visionen med att samla data från Bridgemate i en databas?
Jag har hunnit fundera under denna timeout – jag tror jag kanske hittat svaret..

Alla vi som samlas i lokalen på Medborgarhuset i Bjärred en torsdagskväll, vi tycker det är kul – åtminstone ibland. Är det bara sociala skyldigheter som driver oss dit? Finns det dolda egoistiska bevekelser? Har man fastnat i “Bridgeträsket” har man ambitioner…
Många vill nog bli bättre och hävda sig.

image

Nej, det är nog bara jag som tänker så – har alltid fått höra jag är en streber. Alltid varit dålig förlorare som haft svårt att acceptera att andra kan vara bättre. Att sträva framåt att vilja utvecklas är väl i sig inget fel eller skamligt, men att erkänna det i grupp är tveksamt. Att vinna ibland är väl ok, men att vinna för mycket – det är osvenskt.

Vad har då det att göra med BridgeFacts? Vill man bli bättre måste man vara beredd att lära och vill man nå mål vill man gärna satsa på sånt som ger nåt. Jag har under de senaste åren haft fördelen med att spela med partners som gett av sina erfarenheter och tankar och när jag efter mycket möda tagit åt mig, har det ibland kunnat skönjas i protokollen.

image

Tålighet har dock aldrig varit mitt signum, jag tycker det går för långsamt helt enkelt. Inte så att jag inte kan fajtas – men om jag lägger manken till och inte kan se ljuset i tunneln – då blir jag otålig. Jag river och sliter mitt lilla hår – läser böcker, diskuterar med partnern, analyserar för att förstå varför. Jag vill veta varför och vad jag/vi i så fall ska göra åt det….

Känner du också så ibland är du välkommen att hjälpa mig reda ut om datorer kan vara till hjälp…. /Rickard

Lämna ett svar