BridgeFactsXL

Ska man analysera resultat och givar över flera tävlingar krävs att informationen görs tillgänglig på ett annat sätt än om man tittar på varje tävling som en separat händelse. Detta är den stora skillnaden mellan resultatpresentation i exempelvis Spader och BridgeFacts.

De flesta av våra ICA-handlare registrerar i dag allt du handlar på ditt ICA-kort. Om man tittar på alla dina inköp under senaste året kan man utgående från denna information räkna ut när mjölken i ditt kylskåp är slut på en dag när. Inte om man tittar på kvittot för en dag…

Samma gäller analys av bridgeresultat, ska man dra intelligenta slutsatser kan man inte titta på resultatet från en tävlingen, man måste titta med ett längre perspektiv för att hitta var och i vilka lägen man läcker MP till sina motståndare. Man måste helt enkelt spara resultaten i en databas där man kan analysera tusentals givar på ett enkelt sätt.

Varför ska man då bry sig? Vill du inte nå bättre resultat än du har idag, kan du sluta läsa här.

BridgeFacts vänder sig till dig som vill förbättra dina resultat i bridge, med utnyttjande av de möjligheter som uppstår när mer och mer av det som händer vid bridgebordet registreras i en dator. Exakt på samma sätt som händer för ICA-handlaren som kan skicka erbjudande till dig med exakt timing. Läste precis en artikel på nätet om ett företag som hittat köp mönstret på ICA hos nygravida… En bättre målgrupp för riktad reklam finns nog inte…

Så för att göra analyser krävs en databas. Hittills har BF:s databas funnits på internet och du har sluppit ansvara för att den är uppdaterad med den information som du vill analysera. Med den nya versionen av BF blir du själv ansvarig för databasen, som kommer att finnas på din egen dator. Friheterna blir större men också ansvaret, som det brukar – med andra ord.

image
I denna lite ovanliga Excel-sidan kan du navigera dig till dina resultat i Spader. Du anger sedan att du vill ladda ned din senaste tävling i databasen med en knapp i denna bild. När inläsning av data är klar har du tillgängligt ungefär samma information som du tidigare hade på BridgeFacts på internet:

image

Du kan filtrera dina tävlingar på partner, klubb, i tiden etc. och se din trend. Vill du gå in på en speciell tävling visas följande bild:

image

Din placering och ert utfall, lite om hcp på medelmotståndet och på de ni mötte. Vilket ert förväntade resultat var och hur er hcp påverkas av resultatet. Klickar man vidare kan du se ert privatprotokoll i rondordning:

image

Här är det vanliga med kontrakt, resultat etc per bricka. En knapp om du vill titta på givarna i DD Solver finns också:

image

3 dubblade straff påstår DD-Solver, så då ska man vara stolt över att man bara fick 2!
Men 0=0 i vilket fall…Vill du titta på sådan misär i Excel finns en bild för det också:

image

Ungefär som på nätet, men en ny funktion finns. Minns man budgivningen kan man ange den, så sparas den i databasen för senare analys.

Det är väl ungefär där BridgeFactsXL befinner sig idag. Det jag behöver hjälp med är att utforma de funktioner som behövs för att komma vidare….

/Rickard

Lämna ett svar